Willem StoopsMijn naam is Willem Stoops en ik ben al weer heel wat jaren als docent koperen blaasinstrumenten werkzaam bij muziekvereniging Prinses Marijke. Sinds 2010 ben ik ook de dirigent van de vereniging.

Ik ben in 1982 afgestudeerd aan het Utrechts Conservatorium met de hoofdvakken trompet en harmonie-fanfare directie. Al tijdens mijn studie gaf ik les op diverse muziekscholen en dirigeerde ik div. orkesten, waaronder harmonie, fanfare en bigband. De jaren die na de studie volgden waren leerzame jaren. Ik speelde in verschillende orkesten, van symfonieorkest tot salsaband. Het leukste vond ik het spelen in de verschillende koperkwintetten. Zo’n ensemble bestaat uit twee trompetten, waldhoorn, trombone en bastuba .

Op het moment geef ik ook les bij de Muziekschool Barneveld, waar ik al ruim 23 jaar werkzaam ben. In Geldermalsen, mijn woonplaats, geef ik ook les aan andere koperen blaasinstrumenten, waaronder trombone, hoorn en euphonium (tenor-tuba).

Het geeft mij ontzettend veel voldoening om leerlingen en orkestmuzikanten met mijn ervaring een duwtje in de juiste muzikale richting te kunnen geven. Of het nu gaat over de juiste manier van ademhalen of over het embouchuregebruik (stand van lippen en spiergebruik van het gezicht), het blijft interessant en zeker ook voor mij een uitdaging om iedereen zo goed mogelijk zijn of haar instrument te leren bespelen!

Zoals u uit het voorafgaande misschien begrijpt, is het lesgeven en dirigeren voor mij een dagtaak. Ik zou niets anders willen!!!

e-Boekhouden.nl
Copyright