Algemeen

Wil je lid worden van Prinses Marijke, of eerst eens even horen wat het fanfareorkest je te bieden heeft? Kom gerust eens luisteren tijdens een van onze repetities!
Heb je geen eigen muziekinstrument? Geen nood: net als de meeste leden van ons orkest krijg je een instrument van de vereniging in bruikleen.

Heb je een eigen instrument? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Als je nog aan het begin van je muzikale carrière staat, of als je behoefte hebt aan een opfriscursus van wat je ooit geleerd hebt, krijg je les van een van onze professionele docenten.

 

 

Opleidingen

Op de volgende instrumenten kun je bij ons lessen volgen:

 • Klein koper: trompet, bugel
 • Groot koper: tuba, hoorn, trombone.
 • Saxofoons: sopraansaxofoon, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon.
 • Slagwerk: ongestemd en gestemd (melodisch) slagwerk.

De muzieklessen worden in principe gegeven in ons verenigingsgebouw “De Sleutel” aan het prinses Maximaplein 4 te Geldermalsen (naast de Albert Hein).

Alle lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten, waarmee een goede kwaliteit gewaarborgd is.

De lessen duren 30 minuten en worden, met uitzondering van de schoolvakanties, elke week gegeven. In de lessen wordt toegewerkt naar de landelijke examens op A, B, C, en D – niveau. Gemiddeld is de lesduur tot aan het A-diploma twee jaar. Dit kan natuurlijk per persoon verschillen!

 

 

Samen Spelen

Heb je het niveau van het A-diploma bereikt, dan kun je, na overleg met de dirigent, mee komen spelen in het fanfareorkest. Kun je al een tijdje goed spelen en heb je (nog) geen diploma, dan kan je gevraagd worden voor te spelen voor de dirigent. Deze beoordeelt dan of je kan toetreden tot het orkest. Het fanfareorkest (we noemen het ook wel het groot orkest) repeteert op  maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur.

 

Opleidingsorkest
Het opleidingsorkest is een zelfstandig orkest waarin leerlingen de kans krijgen zich te ontwikkelen in een ontspannende sfeer met leeftijdsgenootjes. De docent bepaalt in overleg met de dirigent van het opleidingsorkest of een leerling geplaatst kan worden. Meestal gebeurt dit al na een jaar les te hebben gehad. In die periode wordt de leerling klaargestoomd voor het A-diploma en de doorstroming naar het hoofdorkest. Het opleidingsorkest repeteert iedere vrijdag van 17:30-18:15 in muziekgebouw de Sleutel. In de schoolvakanties zijn er geen repetities. De dirigent van het opleidingsorkest bepaalt het te spelen repertoire, al zijn ideeën altijd welkom. De dagelijkse gang van zaken wordt geregeld door de dirigent i.s.m. met de jeugdcoördinator. In geval van verhindering meld je jezelf tijdig af bij de dirigent van het opleidingsorkest. Het bestuurslid Jeugd, de voorzitter en de artistieke leiding maken gezamenlijk een aparte concertagenda voor de jeugd. Het instap- en opleidingsorkest verzorgen een aantal optredens per jaar; soms afzonderlijk van elkaar, maar ook gecombineerd. Dit kan variëren van een optreden tijdens het jaarlijkse voorjaarsconcert tot een concert bij zorgcentrum SZR Ravestein.


Instaporkest (orkestklas) 

Na ongeveer 4 maanden les kan een leerling worden uitgenodigd voor het instaporkest. Dit orkest repeteert iedere vrijdagavond van 18:30 tot 19:00 uur in muziekgebouw de Sleutel. Het instaporkest begint dit seizoen in januari 2016 en staat o.l.v. Aria Stoops. In de schoolvakanties zijn er geen repetities. In het instaporkest worden de leerlingen al vroeg bekend gemaakt met samenspel en andere instrumenten in een orkest. Je leert allerlei zaken die van belang zijn voor het spelen in een fanfareorkest, zoals luisteren naar elkaar, samenspel en kijken naar de dirigent. Alle praktische zaken van dit orkest worden geregeld door de dirigent van het instaporkest, met hulp van het bestuurslid Jeugd (of de jeugdcoördinator).

 

 

Slagwerkgroep

Prinses Marijke heeft enkele jaren een slagwerkgroep gehad, maar deze is sinds 2010 niet meer actief. Toch is de intentie van de vereniging om de slagwerkgroep nieuw leven in te blazen. Niet alleen de bekende scherpe en grote trom zullen worden gebruikt, maar ook bongo’s, timp-toms, effectinstrumenten e.d.! Slagwerkers bieden als onderdeel van het fanfareorkest de ritmische ondergrond van het orkest, maar krijgen de kans om zich in de slagwerkgroep zich nog meer te ontplooien.

 

 

Kosten

De kosten voor leerlingen bestaan uit contributie en lesgeld.

Ben je 18 jaar of ouder, dan betaal je zelf de docent.

En naast contributie en lesgeld ook instrumentenbijdrage bij bruikleen instrument van de vereniging.

Theorielessen zijn niet begrepen in lesgeld, maar worden tegelijk met examengeld in rekening gebracht na aftrek van een bijdrage (korting) door MPM.

 

Kostenoverzicht:

 

Contributie

 • Senior lid, 18 jaar en ouder = € 216,-
 • Jeugdlid, t/m 17 jaar = € 150,-
 • Jeugdlid, t/m 17 jaar (in combinatie met muziekles) = € 100,-
 • Niet spelend lid, 18 jaar en ouder = € 69,-
 • Niet spelend jeugdlid t/m 17 jaar = € 57,-
 • Bijdrage instrumentenfonds - leden met instrument in bruikleen = € 24,-

Muzieklessen

 • Les jeugdlid blaasinstrument / slagwerk (25 minuten les per week) = € 500,-

Pakket contributie + muzieklessen

 • Combinatie lesgeld (25 minuten les per week) + contributie = € 600,-

 

Peildatum contributie: leeftijd op 1 augustus.
Peildatum muziekles: leeftijd leerling op 1 augustus (maximaal 17 jaar).
Muzieklessen voor leden vanaf 18 jaar worden door het lid zelf met de docent geregeld.
Aantal muzieklessen per seizoen (september t/m juni) bedraagt maximaal 38 lessen.

 

Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op!

e-Boekhouden.nl
Copyright